In augustus 1962 ben ik in Arnhem geboren. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik fysiotherapie gaan Anjo Markhorststuderen. In 1985 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd.

Daarna heb ik met veel plezier in de revalidatie gewerkt. Eerst 13 jaar met kinderen van alle leeftijden, daarna nog enkele jaren met volwassenen.

Tijdens mijn opleiding en in mijn werk kreeg ik steeds meer interesse voor de wijze waarop mensen met zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen in contact staan.

De haptonomische benaderingswijze, waar ik me sinds 1993 in verdiep, geeft mij mooie inzichten dit menselijke contact te beschouwen en te begeleiden.

Mijn haptonomiescholing heb ik gevolgd aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave. Naast de basisscholing en de twee vervolgscholingen, heb ik hier onder andere de scholing voor pre- en postnatale begeleiding en de kinderhaptonomie gevolgd.

Nadat ik cursussen heb gevolgd op het gebied van psychopathologie, heb ik mij in 2006 als haptotherapeut aangesloten bij de NVPA.

Sinds 2001 ben ik als docent fysiotherapeutische vakken verbonden aan de HAN, en richt ik me op studenten in de laatste twee jaar van hun bachelorstudie, waarbij ik ze zowel inhoudelijk als procesmatig begeleid. Ook verzorg ik scholingen op het gebied van intervisie en het begeleiden van stagiaires. Sinds 2013 geef ik daarnaast ook les op de Master Musculoskeletale Revalidatie.

Vanaf januari 2002 heb ik een eigen praktijk in Arnhem gevoerd, waar ik met veel plezier onder andere nauw samenwerkte met de naastgelegen verloskundigenpraktijk.

In september 2007 vestigde  ik me als fysiotherapeut en haptotherapeut in Druten, in het pand van fysiotherapie Maasstaete. Dit leverde een samenwerking op die mij vakinhoudelijk en persoonlijk veel heeft geboden. Al snel kreeg ik contact met Monique Artz, psycholoog in Druten. Dit resulteerde  in steeds nauwere samenwerking, en per augsutus 2012 heb ik me in haar praktijk gevestigend.

Sinds 2010 werk ik nauw samen met syntact Management Ontwikkeling, en verzorg ik coachingstrajecten binnen de ICT branche.

In november 2016 heb ik een tweede locatie geopend van mijn praktijk in Huissen, op de sportdreef 3.

Ondertussen heb ik in Amsterdam de opleiding tot supervisor gevolgd, en sinds september 2011 ben ik geregistreerd supervisor bij de LVSC. Ik geef supervisie aan studenten van de HAN en aan particulieren.

In mijn haptotherapeutische begeleiding komt mijn supervisor zijn tot uiting door nog meer bewustwording van leer- en ontwikkelprocessen en de beïnvloeding hiervan. Andersom kan ik door mijn haptonomische scholing in mijn supervisorschap een belevingsgerichte sfeer creëren.

Mijn enthousiasme in het werken met mensen met een hulp en ontwikkelvraag wordt naarmate ik ouder wordt alleen maar groter. Door levenservaring en scholing kan ik steeds meer vraagstukken aan gaan. Mijn voorliefde voor het begeleiden van verbinding van mijn medemens, met zichzelf en met zijn omgeving maakt dat ik in toenemende mate interesse heb om de begeleiding binnen een context te plaatsen.  Dit kan het gezin zijn, een relatie of het werk of hobby.